У Telegram відновили свою роботу боти ГУР та СБУ

Раніше були заблоковані

Офіційні українські чат-боти Головного управління розвідки та Служби безпеки, а також бот Міністерства цифрової трансформації «єВорог» у месенджері Telegram відновили роботу. Про це повідомив центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI.

При спробі скористатись чат-ботами, можна переконатись у відновленні роботи

«Головний бот розвідки» був створений для зв’язку з українцями на окупованих територіях та отримання інформації про сили та засоби військ рф, дислокацію російських високопосадовців і колаборантів.

За допомогою чат-боту «STOP Russian War» від СБУ можна повідомляти про пересування російських диверсійно-розвідувальних груп, військ та техніки рф.

Також подібні функції виконує бот «єВорог», через який можна відправити точну геолокацію розташування військ рф, а також передати фото та відео техніки.

Раніше повідомлялося, що у ніч проти 29 квітня головне управління розвідки Міноборони України заявило, що месенджер Telegram заблокував низку офіційних ботів, у тому числі й чат-бот української розвідки.

У відомстві зауважили, що «це відбулося всупереч правилам і публічним заявам, які керівництво Telegram публічно декларувало».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена