У Тернополі 28 людей стали жертвами студента-шахрая

Обдурював своїх знайомих та товаришів

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Слідчі тернопільської поліції оголосили підозру тернополянину за вчинення 28 шахрайств.

Як повідомляє Нацполіція Тернопільської області, обдурював підозрюваний своїх знайомих та товаришів, оформляючи на них швидкі кредити.

На момент вчинення злочинів підозрюваний був студентом одного з вишів Тернополя. Жертв шукав серед однокурсників, їхніх знайомих, обдурював і своїх товаришів. Потерпілим, здебільшого, розповідав історію про те, що займається криптовалютою і, аби вивести кошти з криптогаманців, просив у них дані банківських карток та копії особистих документів.

Слідчі встановили, що насправді дані чужих банківських карток, паролі та копії документів зловмисник використовував, аби оформляти так звані онлайн кредити. Потерпілим залишав на рахунку «вдячних» 200-500 гривень, а решту грошей, а це в середньому 10-15 тисяч, перекидав на власну картку.

Що мають непогашений кредит потерпілі дізнавалися лише тоді, коли починали надходити повідомлення про необхідність повертати суми кредиту та відсотки. Загалом до поліцейських із заявами про вчинені щодо них шахрайські дії звернулися 28 осіб. Загальна сума збитків становила понад 330 000 гривень.

Читайте також: хакери масово атакують поштові скриньки українців листами з темою «рахунки/оплати».

21-річному тернополянину слічі оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 190 ККУ - заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненому повторно шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий