У Тернополі СБУ затримала громадянина РФ, який знімав об’єкти інфраструктури (ВІДЕО)

Чоловік оселився у місті незадовго до початку повномасштабного вторгнення під виглядом мігранта

ФОТО: скріншот з відео

У Тернополі працівники СБУ затримали росіянина, який збирав інформацію про важливі транспортні вузли міста. Громадянин РФ оселився у місті незадовго до початку повномасштабного вторгнення під виглядом мігранта, та намагався не привертати до себе уваги.

Про це повідомило управління СБУ в Тернопільській області.

За даними спецслужби, метою приїду росіянина до Тернополя був збір інформації про критичну інфраструктуру міста та важливі транспортні вузли. Прогулюючись містом, він запланував маршрути для прихованого фільмування об’єктів, які його цікавили. Відзняті матеріали росіянин планував переслати співробітникам ворожої спецслужби на територію держави-терориста. Крім того, відомо, що чоловік регулярно телефонував іншим громадянам РФ, яких СБУ підозрює у співпраці зі спецслужбами.

Оперативники Служби Безпеки вчасно викрила чоловіка, відтак, він не встиг заподіяти шкоду національній безпеці Україні.

“Зважаючи на відмову росіянина від реалізації своїх намірів, а також добровільну передачу СБУ важливих даних щодо офіцерів ворожої спецслужби, Службою безпеки ухвалено рішення про його примусове видворення з України та заборону в’їзду до нашої держави”, — повідомляють в українській спецслужбі.

Нагадуємо, що спецслужби затримали киянина, який створював проросійські інтернет-ЗМІ в Україні.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також