У Тернополі ТЦК прокоментував скандал з мобілізацією хворого з алкогольною залежністю

Мобілізація Талабана Валерія

Тернопільський обласний ТЦК СП повідомив, що у мережі інтернет поширюється інформація, щодо примусової мобілізації Талабана Валерія Анатолійовича.

У ТЦК повідомили, що Талабан В.А. був призваний на службу в ЗСУ за мобілізацією згідно чинного законодавства, в добровільному порядку пройшов ВЛК, скарг та претензій не має, про що підтвердив особисто і письмово під час перевірки представниками Військової служби правопорядку.

"Талабан В.А. має свідому активну громадську позицію, патріотично налаштований щодо участі чоловіків у протистоянні російській агресії та службі в ЗСУ і самостійно та добровільно зробив свій вибір.

Ми допускаємо розбіжності в поглядах на службу в ЗСУ у Талабана В.А. та його доньки, скаргу якої він просив не розглядати так як вона безпідставна та не відповідає реальній ситуації." - йдеться у заяві ТЦК.

Зі слів доньки відомо, що батька забрали працівники ТЦК, зв'язку з ним немає, також відомо, що мобілізований кожен день п'є алкоголь та нещодавно пережив інсульт. 

Анжеліка стверджує, що не проти мобілізації, але не бездумного хапання усіх підряд на вулиці. 

«Мого батька, Талабан Валерія Анатолійовича 8 червня забрали працівники ТЦК і незаконно утримували його у військкоматі навіть після невдалого проходження ВЛК! Детальніше по ситуації - мій батько 8 червня був затриманий працівниками ТЦК на Тернопільщині. Для розуміння: мій батько косоокий, ледве пересувається через численні травми хребта та ребер, алкоголік (пʼє щодня та у великих кількостях) та нещодавно переніс інсульт. Він вже на перший погляд точно не виглядає, як здорова людина, яка нестиме користь на фронті. За словами людей, які всіма можливими способами передають нам інформацію про тата (адже телефону у нього при собі не було, а повезли його чомусь у Гусятинський ТЦК, а потім у Чортківський РТЦК), було прийнято рішення відправити його на ВЛК у Тернопіль. Там лікарі практично одразу заявили, щоб забирали його звідти і не витрачали їх час, визнали його непридатним (що вже не вперше, але про це розповім згодом) І знаєте що? Його буквально привезли назад до ТЦК. І утримують його там. Де вже магічним чином всі довідки «підписалися», тож тата чудесним чином «вилікували» і визнали цілком придатним», - повідомила донька. 

Читайте також: Зеленський зробив заяву щодо територіальних поступок заради закінчення війни

За словами Анжеліки батько два рази самостійно приходив у військкомат до цього випадку, але його звідти відправили додому.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт