У Times повідомили, чи дозволить Британія Україні завдавати ударів по росії

Storm Shadow

Велика Британія не дозволить Україні завдавати ударів вглиб території РФ далекобійною зброєю, тому що потрібна згода Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє видання The Times.

Нещодавно український президент Володимир Зеленський звернувся до США та Британії із закликом подолати свій "страх" та виявити "рішучість" у цьому питанні.

Днями стало відомо, що п'ять британських колишніх міністрів оборони і ексочільників урядів Британії закликали чинного прем'єра Кіра Стармера дозволити Україні завдавати ударів углиб РФ ракетами Storm Shadow. Свій заклик вони пояснюють тим, що будь-яка затримка лише підбадьорить російського президента-диктатора Володимира Путіна.

Але, Лондон вирішив не діятиме самостійно, адже американські системи наведення вважаються вирішальними, щоб ракети потрапляли в ціль. Йдеться про крилаті ракети великої дальності Storm Shadow.

Британська влада вважає, що швидше за все, Вашингтон таки дасть "зелене світло" на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку. Водночас, в адміністрації президента США Джо Байдена досі існують розбіжності щодо цього питання. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі