У Трускавці директорка комплексу місцевого санаторію може сісти за грати на 5 років (ФОТО)

Завдала державі мільйонні збитки

Фото: НПУ

Зловмисницю, причетну до забруднення земельної ділянки у Трускавці речовинами і відходами, шкідливими для життя, здоров’я людей та довкілля, викрили правоохоронці Львівщини.

Як повідомили у Нацполіції області, директорка оздоровчо-профілактичного комплексу одного із санаторіїв міста Трускавець, 34-річна місцева мешканка, впродовж 2020–2021 років давала вказівки підлеглим щодо вивезення твердих побутових відходів на прилеглу земельну ділянку по вулиці Суховоля, яка відноситься до земель оздоровчого призначення. Це призвело до засмічення, забруднення та псування ділянки площею понад 700 квадратних метрів.

Внаслідок забруднення земельних ресурсів, територіальній громаді завдано збитків на загальну суму понад 67 мільйонів гривень.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили директорці про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 239 (забруднення або псування земель) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, — позбавлення волі на термін від двох до п’яти років.

Завдяки втручанню правоохоронців, засмічення земельної ділянки усунуто.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Фото: НПУ

Як повідомлялося, УАФ готує позов проти росії через зруйновану спортивну інфраструктуру.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також