У центрі Львова касирка обмінного пункту вкрала 19 тис доларів у клієнта (ФОТО)

2021-12-07-092801
2021-12-07-092801

До поліції надійшло повідомлення від львів’янина про те, що в одному із обмінних пунктів Львова, на вулиці Під Дубом, касирка взяла у нього гроші для обміну і зникла разом з ними, — повідомили «Варта1» у Нацполіції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, 29 листопада потерпілий передав для обміну кошти у сумі 19 тисяч доларів США. Касирка взяла гроші та вийшла з ними через задній вихід.

Також було встановлено, що до скоєння злочину причетна 37-річна мешканка Києва. Зловмисниця разом із спільниками заздалегідь орендували та облаштували фіктивний обмінний пункт з імітаційними засобами — таблицею із курсом валют, апаратом для перерахунку грошей, фальшивими грошовими коштами для створення видимості здійснення послуг обміну валют.

Касирка користувалася перукою чорного кольору та використовувала підроблені документи. З метою пошуку потенційної жертви зловмисниця подавала онлайн-оголошення про обмін великої суми іноземної валюти, пропонуючи занижений курс.

Вжитими оперативно-розшуковими заходами, а також вивчивши відео з камер спостереження системи «Безпечна Львівщина», поліцейські встановили помешкання, яке зловмисниця орендувала у Львові, та транспорт, на якому пересувалась. 6 грудня, під час санкціонованих обшуків за місцем її проживання у Києві, правоохоронці виявили та виучили речові докази її протиправної діяльності.

Слідчі повідомили затриманій про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на термін від трьох до восьми років.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці з’ясовують усі обставини події.

Прохання до всіх, хто став жертвою схожих махінацій, звернутися на лінію «102».

varta1.com.ua: Новини