У туристичних містах Польщі роми-біженці ходять вулицями і випрошують у перехожих гроші

Роми кажуть, що приїхали з Харкова і розмовляють українською мовою

місто Ольштин Фото ілюстративне/ Вікіпедія

У польському місті Ольштин роми ходять містом і випрошують у перехожих гроші, кажучи, що вони біженці з України.

Як розповіла «Варта1» львів’янка Оксана, яка вже декілька років мешкає і працює у місті Ольштин, жінки-ромки кажуть, що приїхали з Харкова, але при цьому розмовляють українською мовою із закарпатським діалектом.

Роми, які зазвичай в Україні кажуть навіть правоохоронцям, що не мають жодних документів, перехожим в Ольштині показують українські паспорти. Щоправда, місце народження і реєстрацію відмовляються показати в документі, розповіла львів’янка.

«Коли я запропонувала ромкам пройти до Центру допомоги біженцям, який діє в Ольштині, це будівля неподалік від церкви УГКЦ і залізничного вокзалу, адже там їм дадуть роботу ліпити вареники і на виручені кошти допомагати українським ЗСУ, вони відмовилися. Не захотіли піти туди і щоб поїсти та отримати допомогу від місцевої громади українців та поляків, які всіляко намагаються допомогти українцям», — розповіла львів’янка Оксана.

Довідково. Ольштин (пол. Olsztyn) — найбільше місто і столиця Вармінсько-Мазурського воєводства. Ольштин. Ольштин — важливий туристичний осередок.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також