У важкому стані в лікарні: мешканець Львівщини захворів на рідкісну хворобу

original-photo-2
original-photo-2

У 52-річного мешканця Стрийського району діагностували небезпечне інфекційне захворювання — лептоспіроз. Чоловік потрапив до реанімації Львівської обласної інфекційної лікарні у важкому стані. Про це, з посиланням на слова завідувача реанімаційного відділення лікарні, пише «ZAXID.NET».


Завідувач реанімаційного відділення лікарні Віктор Токарєв повідомив, що пацієнту 52 роки, він з Ходорова. До лікарні потрапив з інфекційно-токсичним шоком: у нього впав тиск, було відсутнє сечовиділення, висока температура, біль у м’язах, інтоксикація.


У реанімації пацієнт провів п’ять днів і після стабілізації його стану переведений на подальше лікування у відділення.


Найімовірніше, лептоспірозом чоловік заразився удома. Він ніде не працює, а займається господарством. Чоловік повідомив лікарям, що у стайні та інших господарських приміщеннях не раз бачив гризунів — мишей, щурів, які найчастіше є носіями цього небезпечного захворювання.


Лептоспіроз — небезпечне інфекційне захворювання, спричинене бактерією Leptospira. Основними носіями збудника лептоспірозу у природних умовах є щурі, польові миші, землерийки, їжаки. Захворіти на цю недугу можна під час купання у заражених водоймах, при контакті із інфікованими тваринами.


В організм людини бактерія потрапляє через тріщини, порізи чи рани на шкірі чи слизові оболонки (очі, ніс, рот). Вживання зараженої їжі також може спричинити захворювання.


Людина може захворіти у період від двох днів до чотирьох тижнів після зараження. Симптоми варіюються від легких (головний біль, гарячка, біль у м’язах, почервоніння очей, діарея, висипання) до серйозних (ураження нирок, ураження печінки, менінгіт) і навіть смерті.


Аби уникнути захворювання, лікарі радять під час роботи з землею одягати рукавиці, частіше мити руки і боротися з гризунами у будинку та господарстві.

varta1.com.ua: Новини