У вересні газ для населення відчутно подорожчає

5f47756d9c561-333_c1634png
5f47756d9c561-333_c1634png

Компанія «Нафтогаз України» опублікувала вересневі ціни на газ. Так, ціна зросте з 4,73 грн до 5,24 грн за кубічний метр. Зростання цін обґрунтовують підвищенням вартості газу на європейських газових хабах. Про це повідомили у «Нафтогазі».

Зазначається, що вереснева ціна на природний газ в рамках тарифу «Місячний» становить 4,7 грн/куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки), тобто ціна місячного тарифу зросла на 46 %.

В рамках тарифу «Річний» ціна газу з 1 по 15 у вересня залишиться на рівні 4,73 грн/куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки). З 16 по 30 вересня включно ціна тарифу становитиме 5,24 грн/куб. м.

«Зростання цін обумовлено підвищенням вартості газу на європейських газових хабах, яке традиційно відбувається напередодні опалювального сезону. Разом з тим, цього року збільшення цін є відносно помірним, враховуючи великі запаси газу в українських підземних сховищах газу», — зазначають у компанії.

Варто зазначити, що до 15 вересня включно ціна на тариф «Річний» залишається на рівні серпневої, оскільки попит на підключення тарифу зростає як у наявних клієнтів, так і у тих споживачів, хто все ще знаходиться в процесі переходу до ГК «Нафтогаз України».

У компанії додають, що тариф «Річний» допомагає застрахуватися від зростання цін на газ в період високих цін (опалювальний сезон). Тож всі охочі можуть зафіксувати ціну газу на 12 місяців і платити за блакитне паливо рівними частинами впродовж року.

Підключення до тарифу відбувається з 1 числа місяця, наступного за місяцем подачі заявки про підключення.

Якщо клієнт використає розрахунковий об’єм газу швидше, ніж за 12 місяців, він оплачуватиме додатковий об’єм споживання за розцінками по тарифу «Річний». Якщо клієнт не використає розрахунковий об’єм газу за 12 місяців, гроші за невикористаний газ будуть повернуті на його абонентський рахунок.

Після закінчення дії тарифу «Річний», клієнт автоматично повертається на тариф «Місячний».

varta1.com.ua: Новини