У Верховній раді дали невтішний прогноз щодо стабілізації енергосистеми

Не радісно

Фото ілюстративне

Народний депутат Андрій Герус вважає, що на стабілізацію енергосистеми України можуть піти тижні, а можливо й місяці. Таку думку нардеп, голова парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус висловив в інтерв’ю «ТСН.ua».

«Якщо брати вчорашні обстріли, то сьогодні ситуація краще, а завтра-післязавтра буде ще краще. Якщо порівнювати, що було у нас п’ять днів тому, то тут трохи складніша ситуація. Є певні підстанції, на яких згоріли трансформатори. На відновлення потрібен час, який вимірюється тижнями або й місяцями. Нам потрібно бути готовими до того режиму, в якому жили минулого тижня. Але знову ж таки, енергетики роблять усе можливе і виконують ремонтні роботи максимально швидко, щоб ситуацію покращити», — сказав Герус.

Нардеп зауважив, якби зараз була весна, то з великою ймовірністю відключень можна було б уникнути, бо не було б перевантаження енергосистеми.

«А оскільки листопад, наближається грудень, то навантаження на систему виросте. І якісь певні відключення будуть. Сподіваємося, що вони будуть недовгими і не нестимуть критичного ефекту», — розповів він.

Додамо, що у Міністерстві енергетики ракетний удар 15 листопада назвали наймасованішим від початку війни. Очільник відомства Галущенко повідомив про влучання по всій енергосистемі: як по об’єктах генерації, так і по системі передавання електроенергії.

Після цього були запроваджені аварійні відключення світла.

Як повідомлялося раніше, наслідки ракетної атаки на Львівщині.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена