У ВМС пояснили, чому збільшилися паузи між ракетними ударами росіян по Україні

Також у ЗСУ розповіли, як підводні човни ворога завдають ударів

Ілюстрація: informator

У Військово-Морських Силах ЗС України розповіли, чому збільшився час між ракетними ударами, які російська армія завдає по Україні. 

Як передає УНІАН, під час брифінгу у медіацентрі «Україна-Одеса» свою думку висловив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.  

Зокрема, його запитали про обстріли, які ворог завдає з підводних човнів, та про те, чи накопичує ворог ракети для ударів восени по енергетичній структурі України. 

«Вони мають кілька типів підводних човнів в Чорному морі і ми так саме відслідковуємо їхню діяльність. Серед них є носії. Вони запускають ракети з надводного положення, тобто їм треба для цього піднятися. Тому ми не можемо сказати, що використання підводних човнів якось критично впливає на ситуацію», - сказав він.

Щодо ракетних ударів, речник зазначив, що паузи між їх застосуванням стають усе більшими. За його даними, ракети окупанти економлять, в тому числі, тому що працюють «з коліс» - з конвеєра, а виробничі потужності у РФ не такі великі і навіть скорочуються. 

«Незважаючи на те, що вони кажуть про розгортання потужностей щодо виробництва, не слід забувати, що РФ не є виробником багатьох складових цих ракет. В кожній такій ракеті до чотирьох десятків деталей іноземного виробництва», - сказав Плетенчук.

Він нагадав, що було затримано чергового російського контрабандиста в Європі, екстрадицію якого запросили США. 

Читайте також: Ердоган після візиту в Сочі заявив, що перспектив для досягнення миру в Україні немає.

«Тобто, робота в цьому напрямку теж ведеться», - сказав Плетенчук. 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий