У ВМС пояснили, якою наразі є ефективність російських «Калібрів»

Окупанти в Чорному та Азовському морях використовують тактику, яка зосереджується на розміщенні підводних човнів, адже їх складніше виявити та знищити

Ефективність російських ракет «Калібр» наразі є дуже сумнівною. За час повномасштабного вторгнення наші військові добре вивчили цей тип ракет та вміють їм протидіяти, щобільше – є відповідні засоби. Про це в ефірі телемарафону сказав речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

«ЗСУ вже вивчили цю зброю, маємо успішні способи протидії. Наприклад, коли ворог застосовує їх як окремий вид озброєння, іноді показник збиття цих ракет доходить до 100%. Тому зазвичай ворог використовує в комбінованих атаках, щоб навантажити ППО. Технічні характеристики, які ворог заявляв до початку застосування цих ракет, відрізняється від реальних», – пояснив речник ВМС ЗСУ.

За його словами, окупанти в Чорному та Азовському морях використовують тактику, яка зосереджується на розміщенні підводних човнів, адже їх складніше виявити та знищити. Таким чином вони намагаються знайти способи протидії ЗСУ.

Читайте також, росіяни будують уніфіковані установки для пусків «Калібрів» і «Оніксів»: у ВМС оцінили загрози

«Так само це була тактика збільшення застосування авіаційної компоненти, тактика обстрілів з території Криму і застосування оперативно-тактичного комплексу »Іскандер", – зазначив Плетенчук.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також