У ВМС прокоментували перекидання російських військ Тихоокеанського флоту на війну в Україні

Для України це не буде ні сюрпризом, ні проблемою

ФОТО: ілюстративне

Москва відправляє на війну в Україні особовий склад Тихоокеанського флоту РФ, а також 11-ї армії ВПС та ППО. Дані дії ворога пов'язані з метою укомплектування особового складу після значних втрат. Однак, рречник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявив, що у цих військовослужбовців може бути трохи краща підготовка, але це нічого не змінить для ЗСУ, тому що снаряди вбивають однаково усіх окупантів, незалежно від їх попереднього досвіду. Про це він сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини».

За його словами, цей крок може привести до розширення зони конфлікту вже на території рф.

 Про рішення росії посилити свою армію на фронті, яка зазнала санітарних та безповоротних втрат, повідомило у п'ятницю, 12 квітня, Головне управління розвідки Міноборони України.

Коли речника ВМС запитали, чи буде ефективним таке посилення особового складу росіян, він заявив, що для України це не буде ні сюрпризом, ні проблемою. Плетенчук нагадав, що росія вже відправляла в Україну арктичну бригаду морської піхоти «з унікальною технікою». Але, після роботи 406-ї артилерійської бригади ЗСУ ця техніка «чудово палала» на півдні України.

«Для нас – нічого нового насправді. 155-мм снаряду все одно – морпіх це чи зек з ПВК »Вагнер«. Вбиває їх приблизно однаково», – пожартував Дмитро Плетенчук.

Він додав, що ці військові може і мають кращу підготовку ніж щойно мобілізовані солдати, але в Україні війна триває вже десять років, тому ніяких сюрпризів не буде. Речник також наголосив, що такими діями росія оголює інші ділянки свого кордону.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також