У водія не було часу допомогти: на трасі біля Львова збили козулю (ФОТО)

Тварину, яка, ймовірно, вагітна. вдалося врятувати

Учора, 21 березня, біля Львова водій на авто збив козулю. Про це розповіла волонтерка київського фонду «12 вартових», радниця міністра у Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України Лала Тарапакіна, яка у той час проїжджала повз.

«Виїжджаємо на Кільцеву з боку Сихова. Посеред смуги бʼється в конвульсіях скривавлене оленя. Швидко орієнтуємось, по гальмах, біжу. З рота кров, лапи в крові, обережно намагаюся перекласти оленятко на плед. Бачу бежеві ноги, підіймаю голову – охайно вдягнений святковий чоловік в бежевому. Стоїть», – написала Лала Тарапакіна у Facebook.

Фото: Лала Тарапакіна

Водій заявив, що тварина сама вистрибнула під колеса його машини і відмовився допомогти відвезти її до ветлікарні, бо в нього немає часу.

Волонтерки відвезли тварину в клініку. Там її стан стабілізували, зашили рани і надали необхідну допомогу. З’ясувалося, що водій збив не оленятко, а козулю, імовірно – вагітну.

Зараз козуля почувається значно краще, говорить лікарка Павліна Гарасим.

Раніше повідомлялося, на Львівщині браконьєри вбили 5 козуль: тварин знайшли місцеві мешканці (ВІДЕО)

«Ми в нашому фонді ніколи не мали досвіду порятунку диких тварин (не рахуючи лебедя), тому далі я подзвонила в своє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України та ми разом знайшли рішення - козуля їде на реабілітацію в заповідник Росточе», - наголосила Лала Тарапакіна.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк