У Волинській області військовозобов’язаним уже надсилають повістки поштою

Рекомендованим листом на адресу, яку вказала особа у ТЦК або ж останнім місцем реєстрації

У Волинській області військовозобов’язаним уже надсилають повістки поштою, повідомила пресофіцерка Волинського ТЦК та СП Уляна Кравчук, інформує «Волинська служба новин».

«Так, резервістам і військовозобов’язаним надсилаються повістки на оновлення військово-облікових даних поштою рекомендованим листом на адресу, яку вказала особа у територіальному центрі або ж за останнім місцем реєстрації», - розповіла пресофіцерка.

За словами Уляни Кравчук, належним підтвердженням оповіщення про виклик до ТЦК та СП є:

день отримання рекомендованого листа особою, про що є підтверджуючий документ від поштового оператора;

день проставлення відмітки про відмову отримати лист чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою зареєстрованого або ж фактичного місця проживання особи, якщо ця особа не повідомила ТЦК та СП іншої адреси місця проживання.

«Хочу наголосити, що така повістка буде вважатися належним чином врученою навіть в тому разі, коли адресат з якихось причин не зміг її отримати», - підкреслила пресофіцерка.

Як акцентувала Уляна Кравчук, якщо особа не з’явилась до ТЦК у визначений час, вказаний у повістці, вона нестиме андміністративну відповідальність. РТЦК виносить постанову про накладення на порушника адміністративного стягнення. Цю постанову представники районних ТЦК надсилають рекомендованим листом на адресу, яку вказала особа у територіальному центрі або ж за останнім місцем реєстрації.

«Також доповню, що уникнути мобілізації, регулярно сплачуючи штраф за порушення правил військового обліку або за неявку за повісткою, не вдасться.

Читайте також: чоловікам, які подали документи на відстрочку, потрібно буде повторно писати на розгляд комісії ТЦК заяву.

Адже адміністративне покарання не звільняє від виконання військового обов’язку. Громадянин може заплатити штраф, але разом з тим він все одно повинен виконати свій обов’язок», - наголосила пресофіцерка.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також