У жахливій ДТП загинув радник глави Мінстратегпрому Ярослав Олійник разом з дружиною

Присвятив 10 років життя боротьбі з загарбниками, був одним з тих, хто прийшов в уряд просто з фронту

У ДТП загинув радник міністра стратегпрому, колишній консультант Фонду "Повернись живим" із тактики застосування БпЛА Ярослав Олійник з позивним "Локі". Ярослав Олійник (Локі) входив до оновленої команди Міністерства стратегічних галузей та промисловості. Прийшов до команди прямо з фронту.

Про його загибель  вчора, 8 вересня, повідомив колишній голова міністерства Олександр Камишін.

Ярослав Олійник загинув у ДТП разом із дружиною Ніною. Прощання із "Локі" відбудеться у вівторок о 12:00 у Михайлівському соборі Києва.

"Загинув Ярослав Олійник. Він же Локі. Один з перших членів оновленої команди Мінстратегпрому. Він доєднався до нас минулого літа прямо з лінії фронту. Відповідав за роботу з виробниками дронів. Дотепер не віриться... Всі ми там будемо одного дня, треба встигнуть зробить більше правильних справ, поки ми тут", – написав колишній міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін.

Мер Тетієва Богдан Балагура додав, що Ярославові Олійнику було лише 28 років, з яких 10 він провів на війні.



"Немає слів, щоб описати цю трагедію, особливо усвідомлюючи, яку важливу роль Локі відігравав у роботі з безпілотниками та скільки він зробив для перемоги України….Він був щирою, справжньою, професійною та людяною людиною", – пригадав міський голова.

Що відомо про Ярослава Олійника

Ярослав Олійник почав службу в ЗСУ у 2017 році - в підрозділі "Аеророзвідка", де опанував фах оператора розвідувального дрону, навчаючись під час виконання бойових завдань. На фронті мав позивний "Локі".



Після початку повномасштабного вторгнення росії він пройшов бої на Київщині, Чернігівщині, брав участь у Харківському контрнаступі, зокрема визволяв Куп’янськ. 

Ярослав працював з благодійним фондом "Повернись живим", зокрема допомагаючи з підготовкою нового покоління операторів дронів.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Г
Ганна

Такі люди мають охоронятись і відслідковуватися . Він займався безпекою і мав би бути захищеним. Через таких персоналіїв ловлять диверсантів ворога і чистять простір від їх злочинної діяльності. Бо саме вони керують кримінальними злочинами відволікаючи силові структури від держбезпеки.

Читайте також