У мешканця Львівщини виявили нетипову форму небезпечної хвороби

31-main
31-main

У мешканця Львівщини виявили нетипову форму лептоспірозу. Чоловіка вдалося вчасно врятувати, його вже виписали з лікарні.

У хворого виявили випадок атипової форми лептоспірозу. Він заразився від гризунів у власних господарських спорудах, передає «Еспресо.Захід».

Пацієнта госпіталізували у Львівську обласну інфекційну лікарню. Він вчасно звернувся і лікарі встигли надати йому всю необхідну допомогу.

«У пацієнта був добрий стан, тож його уже виписали. У нього були печінкова і ниркова недостатності, явища загальної інтоксикації, але все вдалося зняти і чоловіка уже виписали з лікарні», — розповів виданню директор Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко.

При проведенні епідеміологічного розслідування стало відомо, що це була нетипова форма лептоспірозу.

«У цього чоловіка були нетипові прояви хвороби — не було типової жовтяниці й болю у м’язах. Коли ми виявили збудника, то стало зрозуміло, що це не типовий для нашої місцевості його вид. Виявилося, джерелом інфекції стали продукти життєдіяльності гризунів. Чоловік розповів, що працював у господарських будівлях, в яких були гризуни. Він погодився, що міг вживати їжу немитими руками після робіт і тому міг заразитися через руки, які контактували з предметами, забрудненими виділеннями гризунів», — пояснила заступниця гендиректора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Марія Озірковська.

Медики нагадують, що заразитись лептоспірозом можна через забруднені гризунами харчові продукти чи предмети.

«За місцем проживання постраждалого наші фахівці провели дератизацію, тому зараз він у безпеці. Це вже другий випадок лептоспірозу у серпні», — підсумувала Марія Озірковська.

varta1.com.ua: Новини