У ЗМІ розповіли історію педофіла, який 15 років ґвалтував дівчаток у Львові (фото)

naruchnyky_5_2_0
naruchnyky_5_2_0

Підозрюваним у зґвалтуванні й розбещенні одинадцяти дівчаток у Львові виявився «християнський проповідник» і глава благодійної організації. Він організував табір, де, впроддовж багатьох років, і задовольняв свої злочинні бажання, а батьки повністю довіряли «святій людині». Про це розповіли у матеріалі «OBOZREVATEL».


Про жахливу ситуацію стало відомо наприкінці вересня, коли пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області повідомила, що керівник неофіційного молодіжного табору ще з 2005 року ґвалтував і розбещував дівчаток 11–14 років.


"Слідчі, спільно із співробітниками інших підрозділів поліції Львівщини, виконали колосальну роботу. Були встановлені жертви зловмисника, нині — молоді жінки. Але на той час вони ще були дітьми, адже перші факти розбещення і зґвалтування датуються 2005 роком.


Багато з них не хотіли згадувати ці події — і їх можна зрозуміти. Однак, правоохоронці, завдяки кропіткій і злагодженій роботі, зібрали доказову базу, достатню для того, щоб ми могли повідомити зловмисникові про підозру у вчиненні 11 злочинів", — розповів начальник поліції Львівської області Василь Віконський.


Кримінальне провадження почали в грудні 2019 року і поліцейські виконали дійсно величезну роботу зі збору доказів, пошуку жертв і свідків.


З власних джерел журналісти дізналися ім’я підозрюваного. Ним виявився 45-річний львів’янин Роман Московченко.




[caption id=«attachment_224060» align=«alignnone» width=«558»] Фото: «Facebook» Романа Московченка[/caption]

Тітка однієї з потерпілих, розповіла, що йому безмежно довіряли і називали «святою людиною».


«Розумієте, найстрашніше те, що батьки самі віддавали йому дітей! Вони були впевнені в його порядності, у моральних якостях. Ставилися як до вчителя і священика. Ніхто й подумати не міг, що таке трапиться! Діти молилися з ним, а він їх ґвалтував», — розповіла вражена жінка.


За інформацією джерел «OBOZREVATEL» у правоохоронних органах, кожній маленькій жертві педофіла «приділяв» багато часу: ґвалтував і розбещував впродовж двох–трьох років.


 Розслідування таких злочинів завжди ускладнюється віком постраждалих. До того ж дуже часто батьки намагаються захистити дітей від нового стресу, та й самі відмовляються давати свідчення.


У цьому разі вдалося зупинити педофіла, так як жертва, яка вже виросла, сама звернулася до поліції — інакше він міг продовжувати ламати долі дітей.


За словами поліцейських, вдома у Московченка виявлено незаперечні докази його провини.


Чоловікові повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 і ч. 2 ст. 156 (розбещення неповнолітніх), ч. 4 ст. 152 (зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її вільної згоди) і ч. 1 ст. 155 (статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку) КК України. Педофілу загрожує до 15 років позбавлення волі.


Однак, за даними джерел, Московченко завчасно «сховався» у психіатричній клініці. Мабуть, панікуючи від перспективи опинитися в справжній в’язниці.


Нагадаємо, як повідомляла «Варта1», зловмисника викрили слідчі відділу розслідувань злочинів, скоєних проти життя і здоров’я особи, спільно із співробітниками Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми поліції Львівщини за процесуального керівництва прокуратури області. Ним виявися 46-річний львів’янин, на той час керівник одного з офіційно не зареєстрованих молодіжних таборів.


Як встановили правоохоронці, 46-річний львів’янин причетний щонайменше до 11 злочинів, скоєних щодо дівчат, віком від 11 до 14 років. За вчинене йому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

varta1.com.ua: Новини