У Золочівському районі мисливець незаконно вполював козулю (фото)

Screenshot_3
Screenshot_3

Працівниками Державної екологічної інспекції у Львівській області  спільно із громадськими інспекторами із охорони довкілля проведено заходи держконтролю за дотриманням  правил полювання на території Бродівського та Золочівського районів.  Держконтролем охоплено мисливські угіддя Бродівської районної організації УТМР, угіддя державного мисливського резерву та Золочівського районного ТМіР «Лісівник».

У ході держконтролю рейдовиками на території відпочинкової бази Золочівського управління водного господарства  було виявлено осіб, які проводили розробку туші козулі, ліцензії на добування тварини на місці події не представили.



Як пізніше було встановлено, при здійсненні полювання на хутрового звіра в польових угіддях Золочівського районного ТМіР «Лісівник», біля с. Колтів, Золочівського району, за відповідними відстрільними карточками одним із мисливців — членом вищезазначеної організації незаконно добуто самця козулі європейської.

За порушення вимог ст. 17 та ст. 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» на порушника складено протокол про адміністративне правопорушення, визначене частиною 2 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, санкції якої передбачають накладення штрафу на громадян від 1020 грн до 2040 грн з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої. Крім того, порушнику доведеться відшкодувати збитки, заподіяні державі внаслідок   незаконного добування самця козулі, у розмірі 32 тис грн.

Інспекцією в межах повноважень визначених чинним законодавством проводиться претензійна робота щодо відшкодування правопорушником заподіяних збитків та готуються матеріали  для скерування на розгляд в Золочівський районний суд.

varta1.com.ua: Новини