У ЗСУ наголосили, що росіяни намагаються прорватися до Часового Яру: де окупанти атакують

Росіяни майже знищили це місто

ФОТО: ілюстративне

Ситуація навколо міста Часів Яр (Донецька область) складна. Зокрема, російські окупанти за будь-яку ціну намагаються захопити селище Іванівське та околиці Богданівки. Про це в ефірі телемарафону сказав речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин.

Він зазначив, що на східному фронті обстановка останніми днями дещо загострилась, «проте без таких великих суттєвих змін». При цьому спікер наголосив, що найгарячішими напрямками є Бахмутський, Авдіївський та Новопавлівський. Водночас ситуація складна, але контрольована Силами оборони.

«Ворожа армія на деяких ділянках і напрямках не припиняє спроб і надалі штурмувати позиції наших захисників, використовує при цьому як артилерію, танки, безпілотники різних типів, так і авіацію, яка завдає ударів КАБами і ФАБами», - наголосив Волошин.

Він зазначив, що окупанти за будь-яку ціну намагаються захопити селище Іванівське та околиці Богданівки та прорватися до Часового Яру.

«Нашим воїнам ціною титанічних зусиль вдається стримувати вже не одну добу ворога і стабілізувати ситуацію на цьому напрямку», - розповів військовий.

Речник уточнив, що ворог дещо зменшив кількість масованих атак у напрямку населеного пункту Бердичі та намагається обійти село з боку Очеретиного. При цьому противник продовжує штурмувати район Красногорівки.

«Його прагнення наразі не мають успіху і це передусім завдяки звитяжності наших воїнів», - додав речник ОСУВ «Хортиця».

Він додав, що приємними новинами є можливість надходження до військових вже в найближчий час від партнерів України техніки і озброєння.

Раніше повідомлялося: Зеленський уточнив, яке місто хочуть захопити росіяни до 9 травня

«Це дасть можливість покращити та змінити ситуацію як на Бахмутському, так і на Авдіївському і Новопавлівському напрямках. Це допоможе досягнути технічну перевагу над противником, зокрема, й у високотехнологічних видах зброї, у створенні умов для перехоплення стратегічної ініціативи у ворога», - резюмував Волошин.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також