У ЗСУ нагородили важкопораненого кулеметника Вадима Ушакова (фото)

76730725_756119778203299_5953018933626798080_o
76730725_756119778203299_5953018933626798080_o

Командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-майор Євген Мойсюк вручив Державні нагороди — ордени «За мужність» ІІІ ступеня воїнам-десантникам — ветеранам російсько-української війни. Про це повідомляє Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Ці мужні чоловіки виконували завдання на різних «гарячих» напрямках в зоні бойових дій, захищали Україну в складі підрозділів 81 окремої аеромобільної бригади ДШВ. Нажаль, один із них отримав важке порання та поки пересувається на візку.

Кавалерами бойових орденів стали важкопоранений старший солдат 90 окремого аеромобільного батальйону Вадим Ушаков та старший сержант батальйонної тактичної групи Євген Чурбанов.

Вручення державних нагород відбулося на Київщині, у місті Бровари, на території Науково-практичного центру нейрореабілітації «Нодус». Привітати військовослужбовців прийшли їхні рідні і близькі, бойові побратими.

Командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-майор Євген Мойсюк відзначив, що для нього велика честь вручати бойові нагороди гідним людям в присутності їх бойових побратимів, друзів, сім’ї та лікарів, а також всіх, хто докладає зусиль, щоб наші військовослужбовці, які виконували та виконують бойові завдання — не відчували себе самотніми, і знали кого захищали.

«Я хочу подякувати кожному солдату, сержанту і офіцеру Збройних Сил України та інших складових сил оборони за їх службу та захист Батьківщини. І хочу виразити цю вдячність в обличчі Вадима Ушакова, який хоробро виконував усі покладені завдання, і віддав на захист держави своє здоров’я», — сказав генерал-майор Євген Мойсюк.

Після цього, командувач Десантно-штурмових військ зачитав Указ Президента України, вручив державні нагороди та побажав Вадимові швидко одужання.

Своє чергою, старший сержант Євген Чурбанов пригадав той день, коли під час боїв на промисловій зоні в районі Авдіївки, Вадим отримав важке поранення.

«Він був кулеметником, на його позиції зав’язався серйозний бій, вели вогонь снайпера. Він отримав поранення, і його негайно евакуювали. Позиція була дуже важлива, і я замінив його там за кулеметом. Після демобілізації, захотів знайти Вадима, щоб поговорити, згадати цей випадок. Однак дізнався, що він має важке поранення та по теперішній час проходить лікування. З тих пір, ми підтримуємо зв’язок, я його регулярно відвідую, адже десант своїх не залишає», — сказав ветеран-десантник.

varta1.com.ua: Новини