У ЗСУ назвали області, які можуть атакувати іранські дрони-камікадзе (ВІДЕО)

Загроза лише південним областям

Ілюстрація: Громадське радіо

Російські загарбники почали частіше використовувати іранські дрони. Проте, ці безпілотники можуть відлітати від ворожої бази максимум на 2,5 тис. км, інформує «Главком».

Таким чином, рашисти можуть атакувати безпілотниками лише південні області.

«Тактико-технічні характеристики дають можливість дронам віддалення від бази приблизно на 2,5 тис. км. Це означає, що під загрозою лише південні регіони України, якими вони можуть прямувати з тимчасово окупованої території», повідомила речниця Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, Гуменюк.

Зазначається, що іранські дронизброя досить нова, наші фахівці вивчають всі її характеристики і при попаданні в ціль, і тоді, коли дрони збиваються нашими військовими.

Як повідомляє ОК «Південь», зранку, 3 ворожі дрони-камікадзе були спрямовані по портовій інфраструктурі Очакова. Всі три збито силами протиповітряної оборони.

Як повідомляє «Telegram»-канал «Збройні сили України. Війна з окупантами», відсоток знищення іранських БПЛА-камікадзе «Shahed-136» зростає з кожним днем, як ми бачимо зі звітів Повітряних Сил, а хтось бачить і на власні очі. Ці «мопеди» нічим не відрізняються від російських, які ЗСУ збивали пачками, за єдиним винятком — вони несуть смертоносну бойову частину.

Проте як ми бачимо зараз, «Shahed-136» має граничну ефективну дальність застосування 150–190 км, а ніяк не 1000–2000 км, як зазначено у відкритих джерелах і чим залякували.

«Shahed-136» дуже залежний від заданої цілі, оскільки має інерційну систему наведення. Це знижує його точність, що залежить від цілого ряду супутніх умов.

Збирається «Shahed-136» явно вручну, і не в ідеальних умовах. Якість складання та використовуваних елементів низькі. Він не є серійним.

Із цього випливає, що Іран не міг передати росії дуже велику партію БПЛА-камікадзе. Але все ж декілька сотень таки передали.

Ці іранські БПЛА вже принесли багато проблем нашим воїнам. І вони є небезпечними. Тому не треба казати, що ці дрони ніякі. За останні дні русні успішно вдалося ними атакувати і Миколаївщину, і Одещину.

Як повідомлялося, українські військові не дали долетіти до цілі іранському дрону-камікадзе.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий