У ЗСУ підтвердили нічні удари по Антонівському мосту

І розповіли, чи є постраждалі

ФОТО: ілюстративне

У ЗСУ підтвердили удар по Антонівському мосту у Херсоні, в ніч на 21 жовтня. При цьому українські захисники спростували брехню окупантів про те, що під час цього постраждали багато цивільних осіб.

Про це розповіла очільниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

«Так, ми тримаємо вогневий контроль (над Антонівським мостом — ред.), але я неодноразово зауважувала, що ми не б’ємо по об’єктах критичної інфраструктури на ураження. Ми не б’ємо по мирних населених пунктах та місцевому населенню», — наголосила Гуменюк.

Вона наголосила, що під час удару цивільних поблизу мосту не було, адже це була комендантська година, дотримання правил якої суворо контролюють самі окупанти.

«Те, що на мосту в цей час не може бути цивільних, стверджують навіть самі окупанти, бо це комендантська година і дуже суворі заходи вживаються до тих, хто її може порушити. Цивільних там не було», — наголосила Гуменюк.

При цьому вона зазначила, що внаслідок удару могли постраждати окупанти, які переодяглися у цивільний одяг.

«Вони намагаються приховати свою приналежність до військових і зробити картинку, що відбувається обстріл мирного населення. Але це не так», — додала Гуменюк.

Нагадаємо, з’явилися кадри, як окупанти пограбували будинок цивільних, який перед цим розвалили.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк