У ЗСУ прогнозують брак "калібрів" у РФ

У ВМС пояснили, чому кількість виготовлених у РФ "калібрів", найімовірніше, зменшиться

ракета Калібр Фото: facebook.com/kpszsu

Від 30 до 50 компонентів російських ракет є іноземного виробництва. Якщо Росія зможе обійти міжнародні санкції, то може збільшити виробництво. Проте наразі змушена замінювати деталі на свої аналоги, які є не надійними.

Про це сказав речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, повідомляє «Еспресо».

Спікер зауважив, що наразі у РФ виготовляють не стільки «Калібрів», скільки їм хотілося б.

«Ця кількість, скоріш за все, зменшуватиметеся через те, що багато складових у цих типах озброєння - 30-50 деталей складають іноземні частини. Якщо вони зможуть розв'язувати проблеми з санкціями, то, можливо, збільшити виробництво. Вони зараз вкладають гроші у збільшення об'ємів виробництва. Проте стикаються з проблемою, що треба замінювати своїми аналогами, які, звісно, не є надійними», – розповів речник.

Згідно з його інформацією, у Росії спостерігається подібна ситуація з деякими кораблями: спочатку вони були обладнані німецькими двигунами, потім - китайськими, а тепер планується завершити «серію» з використанням російських двигунів.

«Коли будували, наприклад »адміралтейську« серію на 12 кораблів, спочатку там стояли німецькі двигуни. Почався 2014-й рік, почали ставити вже китайські двигуни. Зараз вони планують цю серію завершити вже з російськими двигунами. Ви можете собі уявити, наскільки буде падати якість цих виробів, тому що технологічно Росія залишається, в принципі, відсталою країною», – заявив Плетенчук.

Читайте також: Україна буде відповідати росії на удари по енергетиці.

В останній час, російські загарбники переважно використовують дрони-камікадзе для завдання ударів, особливо по Одещині. За цей час ракети морського базування «Калібр» використовуються не так часто, як раніше.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий