У ЗСУ прокоментували гучні скандали у ТЦК на заході України

Напередодні Чернівецький ТЦК та СП (військкомат - ред.) опинився у центрі скандалу

ФОТО: скриншот з відео

Нагадаємо, Чернівецький ТЦК та СП потрапив у скандал, опубліковано відео, де працівники ТЦК та патрульна поліція нібито залучили до співпраці бандита, який вибивав з чоловіка згоду на мобілізацію. Також у Тернополі співробітники військкомату побили чоловіка. Скандальне відео потрапило до Мережі. У ТЦК відповіли, що чоловік, ймовірно, сам спровокував працівників ТЦК СП.

У Збройних Силах України прокоментували останні скандали, які відбулися у ТЦК. Зокрема, йдеться про Чернівецький та Тернопільський.

Про це у телемарафоні розповів начальник служби зав’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ, підполковник Володимир Фітьо.

 «В дійсності, один із випадків, який трапився – річної давнини... Відео цього випадку з’явилось буквально щойно. Кримінальне провадження вже по ньому триває, а в самому Чернівецькому ТЦК розпочато службову перевірку та службове розслідування. Щодо Тернополя – теж ДБР розпочато кримінальне провадження», - зазначив він.

Наразі службова перевірка та правові органи встановлюють, що стало причиною таких дій в одному і другому ТЦК з боку військовослужбовців.

«Хочу зазначити, що командування Сухопутних військ Збройних сил України категорично засуджує будь-які прояви порушення чинного законодавства України і проводить рішучі заходи щодо недопущення правопорушень та злочинних дій серед військовослужбовців та працівників ТЦК відносно наших військовозобов’язаних громадян», - наголосив він.

Читайте також: звільнено начальника Львівського ТЦК та СП

Зокрема, Фітьо звернувся до всіх наших військовозобов’язаних громадян виконати свій конституційний обов’язок та оновити свої дані в територіальних центрах.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк