У ЗСУ прокоментували теперішню ситуацію в Бахмуті

Що відбувається в найгарячішій точці фронту

Фото ілюстратвине

На даний момент великі втрати в Бахмуті серед найманців ПВК «Вагнера» змушують російське командування кидати на захоплення міста елітні підрозділи своєї армії, зокрема десантників.

Про це речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив в ефірі телемарафону.

 За словами речника військових, росіяни таким чином не підсилюють своє угрупування, - це є вимушеною мірою на тлі системних і величезних втрат.

«Те, що там з'явилися десантники, це не підсилення, а те, що »Вагнер« отримує дуже великі втрати. Тому противник змушений підтягувати додаткові підрозділи регулярного війська - десантників і мотострілків, - для того, щоб поповнити угрупування на цьому напрямку. Інакше не буде виходити проведення таких агресивних динамічних військових дій на цьому напрямку», - сказав Череватий.

За його словами, ці підрозділи десантників, яких відправляють у Бахмут, також зазнають втрат. Череватий додав, що в росії немає багато підготовленого кількатисячного резерву десантників, тож вони доукомплектовувалися мобілізованими.

Сергій Череватий розповів, що війська рф у Бахмуті втрачають убитими близько сотні осіб щодня, до них додаються поранені та важкопоранені.

«Це дуже важкі втрати, які поповнювати дуже важко, особливо коли зараз цей потік з в'язниць російських не дуже продовжується. Відтак, це найагресивніше угрупування, »Вагнера« саме, яке проявляло найбільшу агресивність, найбільшу динаміку атак, вони його потенціал втрачають», - підкреслив Череватий.

Додамо, що за даними Генштабу, на Бахмутському напрямку російські загарбницькі війська все ще намагається захопити Бахмут, проте безуспішно. Тим часом, український Бахмут тримає оборону вже 252-й день.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена