У ЗСУ прокоментували, яким чином російський "шахед" летів від кордону з Молдовою

У міноборони Молдови заявили, що безпілотник не побачили…

фото: Сили оборони півдня України

Під час російської атаки на Україну уночі 27 лютого один з ворожих дронів пролетів над територією Молдови кілька десятків кілометрів і знову увійшов у повітряний простір України, повідомляють Сили оборони півдня України, інформує «Еспресо».

Зазначається, що цієї ночі маневри російських «шахедів» на півдні тривали дві години. Згодом додалася і тактична авіація, яка з тимчасово окупованої Херсонщини здійснила пуск 2 керованих авіаційних ракет Х-59 в напрямку Кіровоградської області. Обидві ракети було знищено на Дніпропетровщині. 

Крім того, 4 БПЛА типу Shahed-131/136 підрозділи протиповітряної оборони ліквідували на Кіровоградщині.

В ОК «Південь» додають, що маршрут одного з дронів росіяни провокативно спрямували за траєкторією із перетином українсько-молдовської ділянки державного кордону в Одеській області.
«Дрон пролетів над територією сусідньої держави кількадесят кілометрів і знов увійшов у повітряний простір України, де згодом був знищений силами протиповітряної оборони України», - наголошують у Силах оборони півдня.

Уночі вівторка російські війська атакували Україну ударними безпілотниками та ракетами. Повітряним силам вдалося знищити 11 «шахедів» та дві авіаційні ракети РФ.

Як інформує УНІАН, міністерство оборони Молдови заявило, що 26 лютого в повітряному просторі країни не фіксували російські безпілотні літальні апарати.

Читайте також: росія прагне захопити повністю п'ять українських областей.

«У зв'язку з передбачуваним ризиком проникнення безпілотника в простір Республіки Молдова повідомляємо, що жоден безпілотник, запущений Російською Федерацією сьогодні ввечері по Україні, не перетинав територію Республіки Молдова», - цитує їх заяву Deschide.MD.

 

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий