У ЗСУ спростували заяву Пригожина про вбивство командувача Сил територіальної оборони України під Бахмутом

Власник ПВК «Вагнер» заявив про знищення автомобіля, в якому «імовірно перебував» Ігор Танцюра...

Командувач тероборони Ігор Танцюра. Фото: Facebook Сухопутні війська ЗСУ

У Збройних силах України спростували заяви власника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина про нібито вбивство командувача Сил територіальної оборони України Ігоря Танцюри під Бахмутом.

Про це повідомив речник Командування Сил територіальної оборони ЗСУ Денис Зелінський, інформує «Суспільне».

"Ми офіційно спростовуємо це твердження. Ми не коментуємо будь-яких вкидів ворожої пропаганди. Всі живі та здорові", — сказав він.

Раніше голова найманців ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив про знищення під Бахмутом автомобіля, в якому «імовірно перебував» Танцюра.

«Сьогодні артилерійськими підрозділами ПВК »Вагнер« при підході резервів із населеного пункту Часів Яр до населеного пункту Бахмут було знищено бронеавтомобіль, у якому, ймовірно, перебував командувач силами територіальної оборони ЗСУ Ігор Танцюра», — йдеться у заяві Пригожина. За його словами, автомобіль із Танцюрою їхав до Бахмута.

Що відомо про командувача тероборони Ігоря Танцюри

15 травня 2022 року президент Володимир Зеленський призначив на посаду командувача Силами територіальної оборони генерал-майора Ігоря Танцюру.

До цього Танцюра обіймав посаду начальника штабу – заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ. З початку повномасштабної російської агресії проти України був одним з тих, хто керував обороною Києва: обіймав посаду начальника штабу угруповання військ оборони столиці, розповіли Суспільному в пресслужбі командування Сухопутних військ.

Танцюра має великий досвід: був командиром взводу, командував танковою бригадою, керував 169-м навчальним центром ЗСУ «Десна» на Чернігівщині, де займався навчанням та підготовкою військових. Крім того, брав участь у підготовці миротворчих контингентів під егідою ООН та Міжнародних сил з підтримки миру в Косово.

Генерал-майором Танцюра став у 2013 році. Буквально за рік, у 2014-му, з початку російської агресії, організовував роботу штабів оперативно-тактичних та оперативних угрупувань. Згодом очолив штаб АТО, а з 2019-го року – штаб Операції об’єднаних сил.

Читайте також: лукашенко віддав наказ «згортати» перевірку боєготовності збройних сил білорусі.

11 квітня 2022 Володимир Зеленський нагородив Ігоря Танцюру орденом Богдана Хмельницького III ступеню. «На посаді заступника начальника штабу командувача ООС він проявив себе як людина, яка з одного боку дозволяла ЗСУ ефективно відповідати вогнем на провокативні дії російських окупаційних військ, а водночас не переходити якісь політичні грані війни в той період часу», — так характеризує нового очільника Сил ТРО військовий експерт Тарас Чмут.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий