Участь росіян в Олімпіаді-2024 у Парижі: Зеленський відправив листа Макрону

Зеленський вкотре наголосив на неприпустимості допущення громадян держави-агресора росії до участі

ФОТО: Володимир Зеленський з Еммануелем Макроном

Президент Володимир Зеленський написав листа президенту Франції Еммануелю Макрону щодо можливого допуску російських спортсменів до літньої Олімпіади 2024 року в Парижі.

Про це президент України сказав у відеозверненні 29 січня.

Політик зазначив, що шокований від того, що  міжнародних спортивних бюрократів доводиться переконувати у тому, что підтримка окупантів є неприпустимою.

Він нагадав, що протягом доби росіняи нещадно обстрілювали звельнений від окупації Херсон, вони постійно б'ють і по інших мирних українських містах, намагаючись їх повтістю знищити.

На переконання Зеленського, намагаючись повернути росіян на змагання, МОК ніби показує, що терор може бути прийнятним явищем у цивілізованому світі.

«Ніби можна заплющити очі на те, що росія робить із Херсоном, із Харковом, із Бахмутом та Авдіївкою», – сказав він.

Президент додав: готуючись до Олімпіади у Парижі, ми маємо бути впевнені в тому, що держава-терорист росія не зможе використовувати її  для пропаганди агресії чи свого державного шовінізму.

«У першій половині XX століття у Європі було допущено надто багато помилок, які призвели до дуже страшних трагедій. Була й вагома олімпійська помилка. Олімпійський рух і держави-терористи точно не мають перетинатися», – додав Зеленський.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк