Удар по Криму: найбільша втрата військової авіації москви за один день

З часів Другої світової війни

Щонайменше сім російських військових літаків було знищено після вибухів, які прогриміли в анексованому Криму у вівторок, свідчать нові супутникові знімки. Дослідження «CNN» показало, що це може бути найбільшою втратою військової авіації Москви за один день з часів Другої світової війни.

Знищені військові літаки, схоже, були бомбардувальниками Су-24 і багатоцільовими винищувачами Су-30, сказав Пітер Лейтон, співробітник Азійського інституту Гріффіта та колишній пілот ВПС Австралії, який досліджував супутникові фотографії «Planet Lab», на яких показано авіабазу Саки до і після вибухів.

Ще два військові літаки, схоже, були пошкоджені, сказав Лейтон. У середу українські збройні сили додали дев’ять літаків до списку російської військової техніки, яка, за їх словами, була знищена з  початку російського вторгнення в Україну  в лютому.

Міністерство оборони України заявило, що не може визначити причину вибухів на авіабазі, яка розташована за 225 кілометрів за лінією російського фронту.

Міністерство  оборони росії заявило, що вибухи були спричинені авіаційними боєприпасами, але не уточнило, як вони були підірвані.

Відео в соціальних мережах, перевірене «CNN» як з авіабази, показує дим, що піднімається з бази перед тим, як її лунають три великі вогняні вибухи, які посилають чорні грибоподібні хмари в небо. Два вибухи стаються майже одночасно, а третій — незабаром після цього.

Супутникові фотографії також показують, що вибухи спалили смугу рослинності навколо частини авіабази.

Нагадаємо, під час вибухів на російській авіабазі в Криму загинуло 60 пілотів і цивільних, багатьох не можуть знайти.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт