Удар по «Охмадиту»: що відомо про наслідки та жертв (ФОТО)

Сьогодні окупанти атакували Київ та інші українські міста 40 ракетами різних типів

Сьогодні зранку, 8 липня, загарбники завдали масштабного ракетного удару по Україні. Зокрема, одна із ракет вдарила по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві.  Наразі там тривають розбори завалів, оскільки під зруйнованим корпусом можуть бути люди, зокрема і діти. Загалом, станом на 13:30 годину відомо про 25 загиблих та 85 потерпілих по Україні внаслідок комбінованого ракетного обстрілу України.

 На місці ракетного удару перебуває міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Він повідомив, що у цій будівлі на момент російського терористичного удару були діти та медики. 

«Зараз організовано ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації. Ми бачимо корпус, в якому була токсикологія. Там булим дітки на діалізі, де працювала лабораторія. Тут допомагають нам ДСНС, які перші кинулись та розбирають завали. Через певний період часу, ми розумітимемо, кого евакуювала швидка і хто потенційно може бути під звалами. Окремо під цими корпусами виводимо всіх з реанімації, бо тут нема світла, води. Відбувається евакуація по лікарнях міста Києва та лікарнях МОЗ. Працює оперативний штаб», - сказав Віктор Ляшко. 

Віктор Ляшко підтвердив, що в момент ракетного удару по корпусу, там перебували діти. 

«Звичайно, що перебували. Там у дітей був останній шанс на порятунок. Тут вони отримували діалізні процедури. Те що ми маємо на сьогодні - в реанімаційних вдалось всіх врятувати», - сказав Віктор Ляшко. 

Ігор Клименко повідомив, що до «Охмадиту» приїхала підмога – понад 500 осіб сил праворядку.  

«Ми працюємо в змінному режимі, тому що сили покидають одних волонтерів, заходять інші — поліцейські й рятувальники, сили правопорядку. Тому в цю роботу включені всі», — сказав Міністр.

Також він сказав, що на місце розбору завалів уже заїжджає важка інженерна техніка, яка буде підіймати залізобетонні конструкції для того, щоб розблокувати підвал корпусу лікарні. Під час повітряної тривоги там могли перебувати медичний персонал і діти. 

 Загалом 25 загиблих та 85 потерпілих по Україні внаслідок комбінованого ракетного обстрілу України

  • Київ: 10 загиблих та 35 постраждалих.
  • Кривий Ріг: 11 загиблих та 41 постраждалий.
  • Дніпро: 1 загиблий та 6 постраждалих.
  • Покровськ, Донеччина: 3 загиблих.

Нагадаємо, сьогодні, 8 липня, у Києві тривають рятувальні роботи у Подільському, Деснянському, Святошинському, Голосіївському, Дніпровському, Соломʼянському, Дарницькому та Шевченківському районах міста. Крім того, росіяни вдарили по дитячій лікарні у Києві.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також