Ухвалено постанову про збір тіл загиблих російських окупантів

Під час процесу можуть бути присутні журналісти

ФОТО: інформативне

У суботу, 5 березня, Кабінет міністрів визначив порядок забезпечення збору тіл загиблих окупантів.

В опублікованій постанові йдеться про створення спеціальних груп, які будуть збирати тіла загинувших, місце зберігання трупів, а також можливості для ЗМІ фотографувати увесь процес.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль підписав цю постанову для того, щоб не допустити погіршення санітарно-епідемічної ситуації в Україні.

Адже є ймовірність виникнення небезпечних інфекційних захворювань, оскільки на територіях ведення військових дій є багато непохованих мертвих окупантів. Станом на 6 березня, кількість втрат росіян перевищила 11 тис військових.

Згідно з постановою, військові адміністрації разом з органами місцевого самоврядування організовують процес збору тіл. Спершу вони мають створити спеціальні групи з представників сил територіальної оборони Збройних Сил, Нацгвардії, Нацполіції, ДСНС, бюро судово-медичної експертизи (за згодою) та інших.

Такі групи будуть мати спеціальні мішки та гігієнічні засоби для збору та перевезення тіл. Також буде виділений спеціалізований транспорт для перевезення тіл. Під час збору загиблих зможуть бути присутніми журналісти.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Сова

Читайте також