УЄФА вигнала росію з європейського футболу

Фактичний бан російському футболу

Вчора, Виконавчий комітет УЄФА прийняв низку рішень щодо майбутніх змагань, щоб забезпечити їх безперебійний хід в безпечному середовищі для всіх зацікавлених осіб. Про це повідомила пресслужба УЄФА.

Виконавчий комітет УЄФА ухвалив таке:

Ліга націй УЄФА 2022/23

Росія не братиме участі в групі 2 Ліги В і автоматично посідає четверте місце в цій групі. Таким чином, наприкінці групового етапу вони вилетять у нижчу лігу та посідають 16-е та останнє місце Ліги B.

ЄВРО–2022 серед жінок (фінальний турнір)

Росія не братиме участі в групі C фінального турніру ЄВРО–2022 серед жінок, запланованого на Англію з 6 по 31 липня, і її замінить Португалія, суперниця, яку Росія перемогла в плей-офф.

Європейська кваліфікація до Чемпіонату світу з футболу серед жінок 2023 року

Росія не зіграла свої два матчі, заплановані на квітень у групі E (до складу Данії, Боснії та Герцеговини, Чорногорії, Мальти та Азербайджану) через дискваліфікацію. Росія не братиме участі в жодному з наступних матчів цього змагання, і всі їхні результати до цього моменту вважаються недійсними. Таким чином, група E продовжиться як група з п’яти команд.

Чемпіонат Європи (віком до 21 року) 2021–23

Росія не зіграла свої два матчі, заплановані на березень у групі C (до складу Іспанії, Словаччини, Мальти, Литви та Північної Ірландії) через дискваліфікацію. Росія не братиме участі в жодному з наступних матчів цього змагання, і всі їхні результати до цього моменту вважаються недійсними. Таким чином, група С продовжиться як група з п’яти команд.

Клубні змагання УЄФА 2022/23

Ліга чемпіонів УЄФА, Ліга Європи УЄФА, Ліга конференцій УЄФА, Ліга чемпіонів УЄФА серед жінок та Юнацька Ліга УЄФА 

У Росії не буде афілійованих клубів, які беруть участь у клубних змаганнях УЄФА в сезоні 2022/23.

Жіночий футзал ЄВРО–2022 (фінальний турнір)

Росія не братиме участі у фінальному турнірі (до складу якого входять Португалія, Іспанія та Україна), який відбудеться з 1 по 3 липня в Португалії, і буде замінена Угорщиною, яка посіла друге місце в групі 1 Основного раунду, виграного Росією.

2022/23 ЄВРО УЄФА з футзалу серед жінок

Росія потрапила в групу 4 основного раунду. Оскільки три переможці груп і найкраще друге місце вийдуть у попередній раунд, Росія буде замінена в основному раунді на друге місце в попередньому раунді.

Ліга чемпіонів УЄФА з футзалу 2022/23 

У Росії не буде афілійованих клубів, які беруть участь у Лізі чемпіонів УЄФА з футзалу 2022/23.

Європейська кваліфікація до Чемпіонату світу з футзалу 2024 року

Росію в жеребкуванні групового етапу основного раунду замінить Норвегія, яка була найкращою командою попереднього раунду, яка зайняла третє місце.

2022/23 Молодіжні змагання

Росія не братиме участі в чемпіонатах 2022/23 серед чоловіків до 17 років і до 19 років, і команди, які зібралися у своїй групі, змагатимуться між собою в міні-турнірі з трьома командами.

Росія не братиме участі в чемпіонатах серед жінок до 17 років і серед жінок до 19 років, а в кожному змаганні буде проходити по одному міні-турніру з трьома командами.

Кубок регіонів УЄФА 2022/23

Росію замінить команда, яка посіла 2-е місце попереднього раунду в групі 1 проміжного раунду.

ЄВРО 2028/32 Тендерна процедура 

Виконавчий комітет УЄФА оголосив пропозицію, подану Футбольним союзом Росії (ФСР) на проведення ЄВРО–2028 або УЄФА ЄВРО–2032, неприйнятною відповідно до статті 16.02 Положення про участь у фінальних і фінальних етапах УЄФА, де зазначено, що «кожен учасник тендеру повинен гарантувати, що він не діє таким чином, що може залучити УЄФА, фінал УЄФА або УЄФА, будь-якого іншого учасника (або будь-якого працівника, офіцера чи представника будь-якого з вищезазначених), процедуру торгів або європейський футбол. погана репутація».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також