Україна через свої джерела в Кремлі отримала плани дій російського керівництва — ГУР

Україна за допомогою агентурної розвідки, включаючи джерела в Кремлі, отримує велику кількість інформації про наміри Росії

Фото: Укрінформ

Україна за допомогою агентурної розвідки, включаючи джерела в Кремлі, отримує велику кількість інформації про наміри Росії. Українцям вдалося проникнути у багато секторів російського військового, політичного та фінансового керівництва та використовувати добуту інформацію з великою користю, про це йдеться в інтерв’ю бригадного генерала Кирила Буданова журналісту виданню “Coffee or Die”, який спеціалізується на військовій тематиці.

Під час інтерв’ю бригадний генерал Кирило Буданов розповів, що він не здивований тим, що російська агресія проти України не має успіху та зазначив, що Україна за допомогою агентурної розвідки, включаючи джерела в Кремлі, отримує велику кількість інформації про наміри Росії. Українцям вдалося проникнути у багато секторів російського військового, політичного та фінансового керівництва та використовувати добуту інформацію з великою користю.

Одним із прикладів такої діяльності, який навів начальник ГУР МО України, є нещодавній ракетний удар у Бердянську, внаслідок якого було знищено російський десантний корабель. Завдяки своїм розвідувальним можливостям, Україна влучила у потрібний момент, щоб завдати максимальної шкоди. “Ракета вдарила в той самий момент, коли до корабля підійшли бензовози та вантажівки з боєприпасами”, — сказав Кирило Буданов.

Наявність агентів у керівництві Росії, у тому числі в адміністрації Путіна, є надзвичайно корисною для України, сказав генерал Буданов. Агентурна розвідка була посилена швидко зростаючими можливостями кіберрозвідки України, які, як стверджує він, дають глибоке розуміння військових планів Росії.

Відповідаючи на питання щодо перспектив російсько-української війни, генерал Буданов висловив обережний оптимізм: “Всього через два дні після вторгнення Росія зрозуміла, що все йде не так добре, як вони сподівалися. Тому російське керівництво склало плани дій на наступні 30 та 60 діб (так звані Д 30 та Д 60). Ми пережили перший період (Д 30) і росіяни зазнали невдач. Оскільки ми розуміємо, що Росія робить, ми віримо, що Д 60 також буде невдалим”.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також