Україна готова допомогти Молдові деокупувати Придністров’я

Таку заяву озвучив Кирило Буданов

Керівник Головного управління розвідки міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Україна готова допомогти Молдові з деокупувати територію Придністров’я. Про це Буданов заявив в ефірі телемарафону.

«Я підтримую прагнення Молдови позбутися окупаційних військ на їхній території. І ми як держава і як спецслужба зробимо все, щоб допомогти братській державі позбутися окупантів зі своєї землі», — сказав Буданов.

Раніше глава «МЗС» невизнаної «Придністровської Молдовської Республіки» Віталій Ігнатьєв заявив про те, що територія прагне здобути незалежність від Молдови з подальшим приєднанням до Росії. 

У Бюро реінтеграції Молдови наголосили, що реінтеграція країни є основною метою переговорів щодо врегулювання придністровського конфлікту.

«Всі міжнародні партнери та конституційна влада рішуче підтримують формулу мирного врегулювання придністровського конфлікту, поважаючи суверенітет і територіальну цілісність Молдови в межах її міжнародно визнаних кордонів», — заявили у відомстві.

МЗС Молдови підтвердило, що не дозволило в’їзд на територію країни російським військовим з так званої оперативної групи, що базується в Придністров’ї.

Раніше, Санду оцінила ймовірність нападу росії на Молдову.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт