Україна готова розпочати контрнаступ - РНБО

Може розпочатися завтра, післязавтра або через тиждень

Україна готова розпочати свій довгоочікуваний контрнаступ проти російських військ. Про це заявив голова РНБО Олексій Данілов у коментарі BBC.

Данілов не став називати дати, але сказав, що штурм для повернення території в окупаційних сил президента Володимира Путіна може початися «завтра, післязавтра або через тиждень».

Він попередив, що український уряд «не має права на помилку» щодо цього рішення, оскільки це «історична можливість», яку «ми не можемо втратити».

За його словаим, Україна місяцями планувала контрнаступ, але вона хотіла якомога більше часу для підготовки військ і отримання військового обладнання від західних союзників.

Данілов сказав, що збройні сили почнуть наступ, коли командири розрахують, що «ми можемо отримати найкращий результат на цьому етапі війни».

На запитання, чи готові Збройні сили України до наступу, він відповів: «Ми завжди готові. Так само, як ми були готові захищати свою країну в будь-який момент. І це не питання часу.

«Ми маємо розуміти, що цю історичну можливість, яку нам Бог дав нашій країні, ми не можемо втратити, щоб ми могли справді стати незалежною великою європейською країною. Це може статися завтра, післязавтра або через тиждень. Було б дивно, якби я називав дати початку тих чи інших подій. Цього робити не можна… Перед нашою країною стоїть дуже відповідальне завдання. І ми розуміємо, що не маємо права на помилку» - сказав Данілов.

Читайте також:  в рф розпочали кампанію зі зриву українського контрнаступу

Данілов відкинув припущення про те, що контрнаступ уже почався, заявивши, що «знищення російських центрів управління та російської військової техніки» було завданням українських збройних сил з 24 лютого минулого року – дати, коли Росія почала вторгнення.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт