Україна і Німеччина підписали безпекову угоду

Зокрема, Німеччина оголосила військову допомогу Україні у понад 1 млрд євро

У межах візиту до Німеччини Президент України Володимир Зеленський підписав із Федеральним канцлером ФРН Олафом Шольцом Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною та Федеративною Республікою Німеччина. Про це 16 лютого на своїй офіційній сторінці написав президент України Володимир Зеленський.

“Безпрецедентний документ, що закріплює німецьку підтримку для України на рівні понад 7 мільярдів євро на цей рік. Це зброя, щодо якої вже є конкретні контракти. В угоді зафіксована чітка позиція Німеччини щодо санкцій проти агресора, трибуналу, заморожених активів”, — написав Володимир Зеленський.

Угода також передбачає механізм екстрених консультацій у разі можливого майбутнього збройного нападу росії на Україну, йдеться у повідомленні.

Читайте також: уряд Німеччини спрогнозував, скільки ще українців можуть покинути країну у випадку погіршення ситуації на фронті

Водночас канцлер Німеччини Олаф Шольц зазначив, що він та Володимир Зеленський “підписали угоду про наші довгострокові зобов’язання щодо безпеки — історичний крок. Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну перед обличчям російської загарбницької війни”.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також