Україна і Польща судитимуться із протестувальниками, які перекрили рух транспорту через кордон

Ситуація з блокуванням кордону стала критичною

ФОТО: ілюстративне

Україна і Польща готуються судитися із протестувальниками, які заблокували рух транспорту через кордон. Про це в етері телемарафону повідомив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін.

За його словами, ситуація з блокуванням кордону стала критичною. Балін повідомив, що Польща юридично підтримує Україну, тому адвокати мають два завдання.

«Перше завдання — якнайшвидше розблокувати ситуацію. Друге завдання — з’ясувати, хто винен і хто буде сплачувати ці збитки. Ми над цим працюємо разом із нашими колегами», — розповів Балтін.

Віцепрезидент зазначив, що і українські, і польські перевізники вже готують позови. Балтін висловив упевненість, що польські юристи подадуть ці позови до страйкарів найближчим часом. Також від польської сторони має надійти детальна інформація про дозволи на блокування кордонів.

«Завтра ввечері ми будемо мати інформацію стосовно дозволів: хто давав дозвіл, хто запитував, на яких підставах. І все це ляже в основу», — додав віцепрезидент АсМАП.

Нагадаємо, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило на заблокованому польськими перевізниками кордоні України та Польщі штаб допомоги українським водіям

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також