Україна кардинально змінює тактику війни: що це означає

Україна робить ставку на партизанські удари

Колаж ілюстративний

Україна через проблеми з постачанням озброєння та переходу до позиційних боїв на фронті була змушена змінити тактику ведення війни. Таку думку висловив оглядач BILD Юліан Рьопке

Рьопке нагадав, що українські військові протистоять російському тиску вже 23 місяці.

За його словами, українські війська змогли звільнити близько половини всіх захоплених росіянами територій, проте останні великі успіхи були ще у 2022 році, а в результаті контрнаступу 2023 року істотних територіальних змін не відбулося.

Оглядач зазначає, що росіяни, своєю чергою, змогли з осені 2023 року взяти під свій контроль Мар’їнку, де до початку вторгнення проживало 10 тисяч осіб. І хоча просування росіян обходиться їм втратами від трьох до п’яти тисяч людей на місяць, вони продовжують наступати.

«Україна ж після майже двох років війни виявилася притиснутою до стінки. Зобов’язання щодо надання допомоги з боку Заходу скоротилися майже на 90% порівняно з аналогічним періодом 2022 року. На цей час підтримки з боку США, головного спонсора України, немає взагалі. Тому українській армії доводиться змінювати свою тактику», — йдеться у повідомленні.

Крім того, оглядач зазначив, що Україна також перейшла від знищення виключно військових цілей до виведення з ладу інфраструктурних об’єктів, які обслуговують як цивільне населення, так і військову машину рф.

Читайте також: Президент анонсував нові угоди щодо безпекових гарантій для України

Зокрема, Рьопке додав, що українці змогли переобладнати західні артилерійські снаряди у свої безпілотники-камікадзе, а замість звільнення окупованих територій більше покладаються на партизанські рейди своїх спеціальних підрозділів.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також