Україна може закінчити війну не пізніше 2025 року, - Зеленський

Президент бачить можливість вже у найближчі місяці закласти передумови для завершення російсько-української війни у 2025 році на прийнятних для України умовах

Президент України Володимир Зеленський заявив про можливість завершити війну не пізніше 2025 року. Такого висновку він дійшов, аналізуючи ситуацію на фронті. Про це президент сказав під час виступу з прем’єром Хорватії Андреєм Пленковичем 9 жовтня у Дубровнику, передає Reuters.

"У жовтні, листопаді та грудні у нас є шанс просунутися до миру і міцної стабільності. Ситуація на полі бою створює можливість зробити цей вибір - вибір рішучих дій щодо припинення війни не пізніше 2025 року", - заявив він.

У своєму Telegram-каналі президент акцентував, що Україна розробила план дій - "план перемоги", який здатний "подолати розрив між нинішньою ситуацією та успішним проведенням Саміту миру".

За словами Зеленського, перший пункт цього плану зосереджений на тому, чи буде вирішено проблему дефіциту геополітичної визначеності в Європі: "Чи має Україна місце в НАТО? Якщо так, і це буде підтверджено належним чином, путін геополітично програє".

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також