Україна може скористатися зменшенням професіоналізму російських військових — ISW

Україна може мати шанс почати значний контрнаступ

Російські командири намагаються зберегти військову техніку, забороняючи водіям евакуювати поранених військовослужбовців або забезпечувати постачання підрозділам, які просунулися занадто далеко. Про це пише Інститут вивчення війни.

Відмова ризикувати обладнанням для евакуації поранених на полі бою — за винятком надзвичайних обставин — є порушенням основних принципів військового професіоналізму.

Така поведінка може мати серйозний вплив на моральний дух і готовність солдатів битися і ризикувати отримати поранення поза межами власної оборони.

Коментарі російських блогерів дають деякі непрямі підтвердження цьому.

Російський блогер розкритикував ігнорування російського військового командування до резервістів на запорізькому фронті в Запорізькій області.

Російські командири несуть відповідальність за великі втрати та випадки божевілля серед військовослужбовців. Інший блогер заявив, що російські командири не надсилають підкріплення вчасно, не даючи російським силам відпочити між наземними штурмами. 

Зменшення професіоналізму серед російських офіцерів може дати українським силам більші можливості. Російський моральний дух, і без того низький, може ще більше впасти, якщо така поведінка буде широко поширеною і триватиме надалі.

Якщо російські війська, які застрягли на другорядних осях, втратять волю до бою, оскільки битва за Сєвєвердонецьк споживає більшу частину наявної російської наступальної бойової потужності, Україна може мати шанс почати значний контрнаступ з хорошими перспективами успіху.

Ця перспектива невизначена, і Україна може не мати можливості скористатися можливістю, навіть якщо вона з’явиться, але нинішня модель російських операцій породжує серйозні вразливі місця, які Київ, ймовірно, спробує використати.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також