Україна надіслала ноти протесту Польщі та ЄС

Через обмеження на імпорт української сільськогосподарської продукції

Україна висловила протест Польщі та Європейському Союзу через запровадження обмежень на імпорт української сільськогосподарської продукції як такі, що суперечать Угоді про асоціацію.  Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Ноти протесту передали до посольства Польщі, а також представництва ЄС в Україні і наголосили в них, що ситуація є категорично неприйнятною. 

"Такі обмеження, якими б причинами вони не обґрунтовувалися, не відповідають Угоді про асоціацію між Україною та ЄС та принципам і нормам Єдиного ринку ЄС.

Існують всі правові підстави для негайного відновлення експорту українських аграрних товарів до Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини та Болгарії, а також продовження безперешкодного експорту до інших держав-членів ЄС та загалом безперешкодного транзиту усієї української продукції в інші країни як у межах, так і поза межами ЄС", – заявив Ніколенко.

Читайте також: НБУ озвучив суму збитків України через заборону транзиту українського зерна

МЗС закликало партнерів шукати збалансоване рішення «на основі законодавства ЄС, Угоди про асоціацію та в дусі солідарності».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт