Україна не готова йти на територіальні поступки Росії заради припинення війни, але дослухається до порад світу – голова ОП Єрмак

Україна буде лобіювати нову адміністрацію США, щоб вона продовжувала надавати їй підтримку

Голова Офісу президента Андрій Єрмак / Фото: Офіс президента України

Україна не готова йти на територіальні поступки Росії заради припинення війни, але дослухається до порад світу, як досягти миру.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак, який прибув з візитом до Вашингтона напередодні саміту НАТО, передає ТСН.

«Але ми (не) готові йти на компроміс заради дуже важливих речей і цінностей... незалежності, свободи, демократії, територіальної цілісності, суверенітету», - сказав він, відповідаючи на запитання про заяву кандидата в президенти США Дональда Трампа про те, що він може «закінчити війну за 24 години».

Видання додає, що візит Єрмака відбувся напередодні саміту НАТО наступного тижня в столиці США, головною темою якого, як очікується, буде Україна.

Єрмак додав, що Україна буде лобіювати нову адміністрацію США, щоб вона продовжувала надавати їй підтримку, зауваживши, що Україна отримала підтримку двох партій у Вашингтоні.

Читайте також: на Банковій вважають, що в Україні масштабують проблему корупції.

«Це буде ... рішення американського народу. Ми будемо поважати цей вибір», - сказав Єрмак про президентські вибори 5 листопада.

 

varta1.com.ua: Новини

Наталя Андрійчук

Читайте також