Україна очікує поставку 25 тис тонн бензину з Польщі

Це допоможе подолати кризу з пальним

Фото ілюстративне

Після російського вторгнення в Україну нам довелося повністю змінити маршрути імпорту палива, тому ми раді, що на початку наступного тижня, ймовірно, отримаємо 25 тисяч. тонн бензину з Польщі, повідомила міністр економічного розвитку і торгівлі України Юлія Свириденко у середу в Києві під час зустрічі з міністром клімату та навколишнього середовища Анною Москвою, пише Polsatnews.pl.

« - Допомога з боку Польщі дозволить нам суттєво збалансувати ситуацію на ринку палива, - повідомила Свириденко.

До російської агресії величезну частину нашого виробництва палива забезпечували заводи в Кременчуці. На жаль, ця інфраструктура зруйнована, тому ми терміново шукаємо можливість поставок з-за кордону, – додала представниця українського уряду. 

Не лише Польща хоче допомогти

«– Польща – не єдина країна, зацікавлена ​​в енергетичній допомозі для України,» – сказала Анна Москва, міністр клімату та навколишнього середовища.

«– З цього питання на технічному рівні ведеться діалог, ведуться переговори між польським міністерством енергетики та його українським колегою,» – сказала міністерка Анна Москва.

Додається, що польсько-українська співпраця продовжиться 

«- Ми працюємо над рішеннями в галузі енергетики, які будуть функціонувати не тільки під час війни, а й у мирний час,» - сказала міністр клімату та навколишнього середовища Анна Москова в середу в Києві під час зустрічі з Міністром економічного розвитку і торгівлі України, Юлія Свириденко.

- Останні тижні були і залишаються часом плідної польсько-української співпраці, як на рівні уряду, так і між енергетичними компаніями, - додала Москва.

Додається, що Польща оголосила Україну новим членом Міжнародного енергетичного агентства і підтримує його в процедурних питаннях, - повідомила міністр клімату та навколишнього середовища Анна Москова. 

«Ми приносимо хороші новини – є зелене світло від цієї міжнародної організації щодо прийняття України до її структур», – заявила Москва.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також