Україна отримає 38,5 млн євро гуманітарної допомоги від Німеччини

Першими допомогу отримали пожежні служби України

ФОТО: інформативне

У зв’язку з російським вторгненням, Німеччина надасть 38,5 млн євро екстренної гуманітарної допомоги Україні.

Про це пише «DW».

«Ми допоможемо біженцям, які там знаходяться, і зробимо все, щоб продемонструвати нашу солідарність», — заявила міністерка з питань економічного співробітництва та розвитку Свенья Шульце на зустрічі Ради Європейського Союзу в Монпельє.

Кошти будуть надані для спецслужб та для забезпечення цивільного населення.

Як заявили в німецькому Міністерстві економічного співробітництва, перший транш допомоги в розмірі 4,5 мільйона євро вже отримала Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

У цю допомогу входить захисний одяг, спорядження та техніка для українських пожежних служб.

Крім того, передбачається підтримка для українських міст, які приймають переселенців. Їм будуть надані генератори, резервуари для води та намети.

Міністерство також планує розвивати програму співпраці між німецькими та українськими містами, яка, наразі, включає понад 70 партнерств.

«Україні загрожує гуманітарна катастрофа. Війна Путіна приносить колосальні страждання жінкам, чоловікам та дітям», — наголосила Шульце.

Вона також зазначила, що Європейська комісія вже заявила про допомогу Україні у розмірі 500 мільйонів євро, а з бюджету Міністерства закордонних справ Німеччини надано 37 мільйонів євро.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Сова