Україна пішла на поступку Угорщині, щоб розблокувати 500 млн євро з Європейського фонду миру

Рішення ухвалене за результатом переговорів

Національне агентство з питань запобігання корупції оголосило про призупинення статуту міжнародного спонсора війни для угорського OTP Bank, чого неодноразово вимагав Будапешт. Про це пише "Європейська правда".

Статус міжнародного спонсора війни призупинили для OTP Bank, а також п’ятьох грецьких перевізників, яких Київ звинувачував у нелегальному транспортуванні російської нафти в обхід цінової стелі.

«Таке рішення ухвалене за результатом переговорів між представниками Агентства та представниками компаній та урядів цих країн щодо припинення співпраці з Російською Федерацією», – йдеться у повідомленні НАЗК.

Там уточнили, що сподіваються у відповідь на розблокування Угорщиною траншу в 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру й відмови Греції від блокування майбутнього пакета санкцій ЄС, спрямованого на зменшення можливості РФ продовжувати війну.

Читайте також: Україна у найближчий час отримає далекобійні ракети від партнерів, - Подоляк

Однак додали, що виключення грецьких компаній та угорського банку з переліку міжнародних спонсорів війни залежатиме від виконання умов стосовно співпраці з Росією.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт