Україна починає переговори з США та ЄС щодо відновлення авіаперевезень

Українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як буде ринок працювати в умовах військового стану

Фото ілюстративне

Віце-прем'єр з відновлення, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков офіційно підтвердив, що українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як буде працювати авіаційний ринок в умовах військового стану. А також висловив свою оцінку ризиків, підходи та алгоритми. Про це він сказав в інтерв’ю «РБК-Україна».

Консультації відбуваються й з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю.

Прикладів, де працюють аеропорти, куди в будь-який момент можуть прилітати дрони або ракети, у світі не так багато. Ізраїль – це найуспішніший приклад, – зазначив Кубраков.

Олександр Кубраков зазначив, що неможливо здійснювати міжнародні авіаперельоти без погодження двох регуляторів – європейського та американського.

«Прикладів, де працюють аеропорти, куди в будь-який момент можуть прилітати дрони або ракети, у світі не так багато. Ізраїль – це найуспішніший приклад. Ми багато часу проводили і проводимо консультаціях з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю. До речі, у більшості її очолюють в минулому військові люди.

Не хочу ніякі терміни проговорювати, але зараз ми вже будемо передавати офіційно наше бачення регуляторам і ми вступаємо з ними в офіційні перемовини», - сказав Кубраков.

За словами віце-прем'єра з відновлення, на рівні планів є різні сценарії і зараз важливо почути перший офіційний зворотній зв'язок від регуляторів.

Також, Олександр Кубраков зазначив, що є європейські авіакомпанії, які дуже цікавляться, дуже хочуть, і кажуть, що будуть першими.

Читайте також: в Державіаслужбі повідомили, скільки часу потрібно, щоб відновити польоти в Україні

Ведуться переговори з трьома українськими компаніями, які міністр поки що не озвучив.

Раніше повідомлялося, що аеропорти Києва та Львова спромоглися зберегти персонал. Тож на підготовку до приймання літаків знадобиться всього три тижні. 

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також