Україна попрощалася з відомим публіцистом та громадським діячем Дмитром Капрановим (ФОТО, ВІДЕО)

Вічна пам'ять

Фото Цензор.нет

Україна попрощалася з відомим українським письменником, видавцем, публіцистом, громадським діячем Дмитром Капрановим попрощалися з Михайлівському соборі. Про це повідомляє  Цензор.НЕТ,

Попрощатися з письменником прийшло багато людей

Зокрема віддати останню шану прийшли п’ятий президент України Петро Порошенко, актор та військовий Ахтем Сеітаблаєв, співак Олег Скрипка та інші відомі особистості.

Після прощання у Михайлівському золотоверхому соборі тіло Дмитра Капранова доставили до крематорію Байкового кладовища. 

Про смерть публіциста стало відомо 16 квітня зі сторінки у фейсбуці, яку Дмитро Капранов вів разом зі своїм братом-близнюком Віталієм. Письменник пішов з життя у віці 56 років. За висновком лікарів, його смерть пов’язана з хворобою серця.

Брати-близнюки Дмитро та Віталій Капранови - відомі українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячі, блогери.

Зокрема з 2019 року вони вели власний YouTube-канал «імені Т. Г. Шевченка», де розповідали про історію України.

Ще на початку 1990-х брати Капранови видавали українську газету «Тинди-ринди» та журнал української фантастики «Брати». Тоді ж почали писати свою першу книжку «Кобзар 2000» (яку завершили через 10 років).

Наприкінці 1990-х Капранови вирішили стати видавцями, запустивши свій перший книжковий проєкт - каталог книжок поштою «Книгоноша». З того часу також очолювали видавництво «Зелений пес», видавали літературну газету, організували перший конкурс української гостросюжетної літератури «Золотий Бабай», конкурс двійників Тараса Шевченка тощо.

Фото Цензор.нет

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну брати Капранови долучилися до війська, зокрема вступили в ряди «Азову», захищаючи Київщину. Згодом повернулися до цивільного життя та активно розвивали свій канал про історію. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена