«Україна потребує справедливого і довготривалого миру, а не відкладення війни» :Кулеба прокоментував заяви Кремля про «мир»

Глава МЗС закликав усі країни світу підтримати формулу миру Зеленського

Фото: ілюстративне

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляє, що Україна потребує справедливого і довготривалого миру, а не відкладення війни.

«Час від часу російські посадовці роблять порожні заяви, говорячи, що вони, можливо, готові до перемовин. Ніхто не повинен бути введеним в оману: росія не змінила своїх ультиматумів і досі хоче підкорити усю Україну. Чого вони зараз хочуть, то це не миру, а паузи в агресії, аби її продовжити пізніше. Ми не будемо грати у цю гру», - наголосив Кулеба під час онлайн-брифінгу.

Зокрема, міністр зазначив, Україна прагне миру більше за всі інші держави у світі.

«Але ми хочемо реального миру, справедливого миру, довготривалого миру. Не іншої відкладеної війни», - підкреслив глава МЗС.

При цьому він наголосив, що жоден міжнародний партнер України не зацікавлений у затяжному або замороженому конфлікті.

«Саме з цієї причини президент України Володимир Зеленський запропонував формулу миру України з десяти кроків. Це шлях до припинення російської агресії, відновлення миру і зміцнення поваги до міжнародного права», - додав Кулеба.

Глава МЗС закликав усі країни світу підтримати формулу миру Зеленського.

«Кожна держава може обрати елементи з формули і співпрацювати разом з Україною над їх втіленням», - сказав Кулеба.

Він сказав, що Україна планує залучити не лише європейські і західні країни, а й країни з інших континентів глобального Півдня, аби формула миру стала універсальною у світі, а не лише західним баченням миру.

«Ми плануємо організувати глобальний саміт формули миру для її втілення. Ми вважаємо, що ця ініціатива має стати глобальним форматом. Формула миру відкриває вікно можливостей для кожної країни», - наголосив Кулеба.

Як повідомлялось раніше, країна- агресорка відкинула пропозицію Володимира Зеленського , про виведення військ з України до Різдва.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів